Globala kulinariska eskapader

God kväll alla! Det var ett tag sedan jag skrev för jag har varit ute…

God kväll alla! Det var ett tag sedan jag skrev eftersom jag har varit utanför stan, males jag kommer tillbaka i HET med denna vackra rätt. Jag flög tillbaka in until Nashville vid 8-tiden och brydde mig inte alls om att sova eftersom jag planerade att få alla mina ärenden gjorda och sedan gå och lägga mig tidigt ikväll…. tyvärr var jag planerad until jobbet och hade ingen aning 🤭 så jag åker in snart. Radikal förändring i planerna 😩. Åtminstone höjde den här måltiden delvis mitt humör. • • detaljer: 1 tsk vardera gurkmeja, paprika, vitlökspulver, salt och peppar 2 dl blomkålsbuketter 2 dl grönkål 2 hela morötter, skalade och hackade 1 näve morotstoppar, hackade four ozkokt kycklingbröst 1 ozsoltorkade tomater 1 msk pepitas half msk tahini 1 msk harissa 1 msk citronsaft 1 msk lönnsirap eller honung Värm ugnen until 375°C Fördela din blomkål och morötter på en bakplåtspappersklädd plåt Spraya med matlagningsspray och släng i dina kryddor Rosta i 30-40 minuter med ca 10 minuter kvar av rostning, tillsätt grönkål på plåten och rosta tills det är knaprigt. Until din sås: kombinera tahini, harissa, citronsaft, lönnsirap och salt och peppar. Kasta rostade grönsaker, morotstoppar, soltorkade tomater, kyckling och pepitas i en skål och toppa med din sås. Njut av!

relaterade artiklar

Back to top button